Specijalističke ambulante uz plaćanje

Fizioterapija

Fizioterapija Rimskih terma nastala je s ciljem da ponudi najsuvremenije terapije koje omogućuju uspješno liječenje različitih bolesti i ozljeda. Tu je fizioterapija vrhunskim pomagalima za individualnu terapiju, terapiju hoda i radnu terapiju te ambulanta u kojoj liječenje prate vrhunski liječnici – specijalisti.
Različite tehnike i terapeutski programi, vrhunska tehnologija i pojedincu prilagođene vježbe su skup usluga koje našim gostima olakšavaju bol nakon ozljeda i brže liječenje.

Specijalističke ambulante – Liječnici

dr. Nikša Heroj, dr. Med. , Specijalist ortopedije

Godine 1980. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Godine 1989. položio je specijalistički ispit iz ortopedije u Ljubljani, a 1999. magistrirao je poslijediplomski studij u Zagrebu iz područja liječenja skolioze. Redoviti je sudionik eurospinskih stručnih skupova i predavač na Stručnom susretu kralježnice. Godine 2014. izabran je za predsjednika Udruge Vertebrolo Slovenije, organizacije koja okuplja sve liječnike uključene u liječenje kralježnice.

Od 1983. zaposlen je u Ortopedskoj bolnici Valdoltra, od 2008. godine kao voditelj Paviljona za kirurgiju kralježnice i dječju ortopediju.

dr. Samo-Karel Fokter, specijalist ortopedije

Godine 1985. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani, a 1992. završio je specijalizaciju iz ortopedije. Godine 2000. magistrirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a 2006. doktorirao na Madicy fakultetu u Ljubljani. Kao izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mariboru dodatno se školovao u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Predsjednik je Stručnog savjeta za ortopediju Slovenskog liječničkog zbora.

Radi u UKC Mariboru. Usredotočuje se na kirurško liječenje stanja kralježnice, a ima i veliko iskustvo u rješavanju složenih problema s kukovima, koljenima, nogama i ramenima.

mag. Igor Tekavčič, dr. Med. , Specijalist neurokirurg

Godine 1973. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani. Specijalist je neurokirurg od 1980. Studirao je i u inozemstvu, u Londonu, Stockholmu i Detroitu. Također je radio u Kuvajtu između 1984. i 1989. kao savjetnik u neurokirurgiji.

Radi u UKC Ljubljana. Njegova specijalnost je kralježnica.

dr. Bogdan Ambrožič Dr. med., specijalist ortopedije

Studij medicine završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani 1995. godine. Godine 1996. počeo se specijalizirati za ortopediju, koju je završio 2001. godine. Nakon završene specijalizacije završio je dodatnu obuku u specijaliziranim bolnicama u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj i Austriji. Godine 2017. doktorirao je liječenje nestabilnosti patecacea rekonstrukcijom medioefemoralnog ligamenta (MPFL).

Bavi se artroskopskom i minimalno invazivnom kirurgijom za ozljede i bolesti ramena, zgloba koljena i gležnja, gdje također koristi modernu tehnologiju. Na ramenom zglobu najčešće se bavi stabilizacijom glenohumeralnog zgloba i izmjeničnog zgloba te rekonstrukcijom rotatorne manšete. Na zglobu koljena izvodi se rekonstrukcija ligamenata, stabilizacija koljena i korektivna osteotomija uz normalne artroskopije. Osim toga, koristi biološke metode liječenja trošenja zglobova i tendinopatije trombocitnom plazmom ili matičnim stanicama.

Benjamin Marjanovič, dr. Med., Specijalist ortopedije

Godine 2008. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Trstu. Zatim je intenzivno studirao na kongresima i tečajevima u zemlji i inozemstvu. Godine 2015. postao je specijalist ortopedske kirurgije. Danas je zaposlen u Ortopedskoj bolnici Valdoltra na odjelu za artroskopiju i sportske ozljede.

Njegova specijalnost je ortopedska kirurgija ramena.

Anže Mihelič, dr. Med., Specijalist ortopedije

Godine 2008. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani. Specijalist ortopedije od 2015. godine, zaposlen u Ortopedskoj bolnici Valdoltra na odjelu za infekcije i protetiku.

Specijalizirao se za protetiku koljena, kuka, ramena i liječenje infekcija umjetnih implantata.

doc. dr. Matevž Topolovec, dr. Med., Specijalist ortopedije

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani 2008. godine. Godine 2010. školovao se u Sjedinjenim Državama (Sveučilište u Utahu, Medicinski fakultet, Odjel za ortopediju). Godine 2014. dobio je titulu doktora znanosti u području biomedicine. Također je bio na kratkoj razmjeni u Švedskoj (Sveučilišna bolnica Karolinska i Sveučilišna bolnica Sahlgrenska). Godine 2016. položio je specijalistički ispit s pohvalom.

Danes je stalni zaposlenik odjela kirurgije kralježnice u Ortopedskoj bolnici Valdoltra. Specijalizirao se i za konzervativno i za operativno liječenje problema s leđima.

Marko Nabergoj, dr. med., spec. ortopedske kirurgije

Godine 2015. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani. Na kraju je dobio i dekanovu nagradu za odličan uspjeh.

U Ortopedskoj bolnici Valdoltra zaposlen je od 2015. godine.
U prosincu 2018. njega i kolegu iz Mađarske izabrala je najveća Europska organizacija za kirurge ramena i lakta (SECEC-ESSSE).
Početkom 2021. godine prošao je višemjesečno profesionalno obrazovanje na temu operacije ramena i lakta kod jednog od najpoznatijih svjetskih kirurga za ramena i laktove, dr. Alexandera Laedermanna, u Ženevi.

Ladislav Kovačič, dr. med., specijalist traumatolog

Nakon studija na Medicinskom fakultetu u Ljubljani, koji je završio 2000. godine, nastavlja specijalizaciju iz traumatologije, koju je završio 2007. godine. Svoju stručnost usavršio je dodatnim edukacijama s vrhunskim profesionalcima u inozemstvu u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Između ostalog, godinu dana samostalno je radio u Francuskoj kao ortopedski kirurg.
Kao predavač i instruktor pozvan je na međunarodne stručne skupove, tečajeve i radionice. Autor je članaka i udžbenika iz područja operacije ramena. Trenutno je predsjednik Europskog udruženja za artroskopsku kirurgiju ramena u ESSKA-i.
Većinu vremena radio je na Kliničkom odjelu za traumatologiju UKC Ljubljana, a nedavno se zaposlio u Arbormeji. Svojim znanjem, iskustvom i brigom za pacijente radi na učinkovitom i brzom liječenju ozljeda suvremenim metodama.

Cjenici

Informacije

Medicinski centar Valetuda

Telefon: +386 3 574 20 00
E-pošta: info@rimske-terme.si

Radno vrijeme

PON – PET 8:00 – 15:00
SUB, PRAZNICI 8:00 – 13:00
NED ZATVORENO